Blog

Ervaringen

herinnering

Een gekke herinnering die niet gek is

We bespreken de herinneringen die er mogelijk zijn. Hand- en voetafdrukjes, plukjes haar. Ja dat wil ik allemaal wel. Of ik ook een navelstrengherinnering wil. Een wat?! Een navelstrengherinnering. Gatver. Natuurlijk wil ik die niet. Wie bedenkt nou zoiets. ‘Uhh.. Nee, bedankt’, zeg ik netjes.

Lees verder »
machteloze vader

Het verhaal van een machteloze vader

Hij zal ons eerste kindje worden, hij gaat ons papa en mama maken. Ik kijk er enorm naar uit en kan niet wachten. Maar ons geluk verandert in een nachtmerrie. Dit is het verhaal van een machteloze vader.

Lees verder »
zo ver was je toch niet

Zo ver was je toch nog niet?

Savannah verloor haar kindje met 13 weken zwangerschap. De opmerking ‘Zo ver was je toch niet?’, galmt door in mijn hoofd. Hoe beschrijf ik iets wat mij veel verdriet geeft, zonder een ander te kwetsen?’

Lees verder »

Inspiratie

Dankbaarheid

Van dankbaarheid naar kwaadheid – en weer terug

Vaak als ik verval in boze gevoelens van oneerlijkheid en onrecht van het leven over het verlies van mijn kind, gaat het niet zo goed met mezelf. Dat is een signaal om weer even goed voor mezelf te zorgen. Juist door eerst erkenning te geven aan deze pijnlijke gevoelens, komt er ruimte voor mij om weer terug te keren naar de dankbaarheid en de liefde.

Lees verder »
de kracht van woorden

De kracht van woorden

Woorden, ook in gedachten, hebben positieve of negatieve energie. Om je te helpen jezelf een nieuw verhaal te vertellen, vind je op deze pagina teksten die je kunnen helpen om meer positieve energie in je leven te brengen.

Lees verder »
liefsvanlauren

Liefs van Lauren – Mooie dingen uit verdriet

Ons doel met de webshop is dat er één plek komt waarin je diverse producten kunt vinden rondom kinderen en rouw. Niet uren struinen op internet en hier en daar wat kopen maar één plek waar alles bij elkaar is, zodat je je energie kan richten op wat er echt toe doet. Tijd en ruimte voor je liefde en verdriet.

Lees verder »

Informatie

delen van verdriet

De keerzijde van het delen van verdriet

Het is heel mooi dat er steeds meer initiatieven komen van ouders die hun verhaal delen. Maar er zit ook een keerzijde aan. Je kan geconfronteerd worden met verdriet zonder dat je hier direct om gevraagd hebt. Suzan Brussee geeft 3 tips om hiermee om te gaan.

Lees verder »

Mensen

wat is erger

Wat is erger?

Is er een grens voor wanneer een gemis universeel minder erg is? Is er een punt vanaf waar je ‘legitiem’ verdriet mag hebben om je verloren kind? Heb ik voor mijzelf die grens in mijn hoofd? Heb ik een idee over wat ‘erg’ is of wat ‘minder erg’ is?

Lees verder »
overleden kind vertel je dat meteen

Overleden kind, vertel je dat meteen?

De situatie is vast heel herkenbaar: Je ontmoet mensen voor het eerst en ze vragen nietsvermoedend naar je kinderen. Vertel je dat je een overleden kind hebt, of ontwijk je de vraag? Sophie schreef over haar ervaring.

Lees verder »