Blog

Ervaringensverhalen overleden kind

Kerstactie NEL magazine

‘Feestdagen’-actie: NEL Magazine met korting

We weten dat de feestdagen voor veel van jullie vaak moeilijke dagen zijn. Het gemis is dan extra voelbaar. Daarom hebben we iets moois bedacht: een speciale actie waarbij je drie nummers van NEL krijgt met korting. In plaats van €57,- betaal je nu maar €30,- mét gratis verzending. Je mag zelf kiezen welke nummers je bestelt. Ze staan vol met ervaringsverhalen van andere ouders, praktische informatie van experts en tips over rouwen in álle vormen.

Lees verder »

Inspiratie

Spulletjes opruimen van mijn overleden kind

In editie 6 van Nel Magazine schrijf ik over het bewaren en wegdoen van spullen van je overleden kind. Direct na het overlijden en in de eerste periode van rouw heb je niet het overzicht of inzicht wat later nog voor jou van waarde kan zijn. Eenmaal weggedaan kun je er nooit meer naar teruggrijpen. Haast maken met opruimen is dan ook niet nodig. Gewoon tijd pakken die voor jou oké voelt.

Lees verder »
Was dat een teken

Was dat een teken?

Maartje: ‘Voordat Benja overleed heb ik me af en toe al eens afgevraagd: ‘Waar ga je toch heen als je dood bent? Kun je met dode mensen praten?’ Nadat Benja overleed was het voor mij geen vraag meer, maar een gegeven, een ‘weten’. Net als de mensen uit het boek Een Gift uit Avalon kreeg ik tekens van hem door. In dit artikel laten we ouders aan het woord – die ook hun verhaal in het boek hebben gedaan – die een teken hebben gehad van hun kind. Hoe zag dat eruit en wat betekende dat voor hen?

Lees verder »

Informatie

Rouwretraite Ruimte voor Jou

Ieders rouw is uniek. Je zal het herkennen, dat zelfs wanneer je iemand spreekt die ook een kind is verloren, je toch ook dingen anders beleeft. In een rouwretraite is dat niet anders. Jouw verhaal en alles wat je bij je draagt is uniek, tegelijk herkennen we heel veel in elkaars pijn en zeker als er volledige aandacht voor is.

Lees verder »

Mensen

wat is erger

Wat is erger?

Is er een grens voor wanneer een gemis universeel minder erg is? Is er een punt vanaf waar je ‘legitiem’ verdriet mag hebben om je verloren kind? Heb ik voor mijzelf die grens in mijn hoofd? Heb ik een idee over wat ‘erg’ is of wat ‘minder erg’ is?

Lees verder »