Blog

Ervaringen

begraafplaats

Begraafplaats: een plek vol liefde

De begraafplaats, waar onze doden een laatste rustplaats krijgen, een plek ‘vol liefde’? Ja, dat kan ik volmondig beamen. Rouw en liefde horen bij elkaar, zoals de zon en de maan, en de aarde en de lucht.

Lees verder »
Hoe is het voor vaders

Tim, de vader van Morris

Bij Morris werd bij de twintig weken echo een ernstige hartafwijking geconstateerd. Tim en Manon hebben moeten besluiten om hem met 23 weken op 15 januari 2019 geboren te laten worden.

Lees verder »
Hoe is het voor vaders?

Mike, de vader van Benja

Bij Benja werd bij de twintig weken echo een vocht in de borstkas geconstateerd. Na veel onderzoeken leek het de goede kant op te gaan. Maar toen hij twee maanden oud was is hij op 1 april 2018 overleden aan een infectie.

Lees verder »

Inspiratie

twee kinderen verliest

Bestaat geluk nog als je twee kinderen verliest?

Wij hebben er ook voor gekozen om te genieten van het leven en mooie dingen te zien. Onze kinderen zouden niet hebben gewild dat wij niet meer zouden genieten. Ze komen niet terug, ook niet als je in bed blijft liggen. Ze zijn hier niet gekomen om alleen maar verdriet te brengen.

Lees verder »
verlies van mijn kind

Wat het verlies van mijn kind mij leerde

Nu pas wist ik echt hoe kort het leven kan zijn en hoe snel het leven kan veranderen. Dan kan je maar beter de dingen doen die je leuk vind. En wat is het dan dat je echt leuk vind? Er waren zoveel dingen die ik leuk vond die ik niet meer deed. Ik was me hier eerder niet eens bewust van.

Lees verder »
spiritueel schilderij

Spiritueel schilderij – Brigitte Remmelts

Eind 2019 bood Brigitte Remmelts (medium en life-coach) mij aan om voor NEL drie spirituele schilderijen met persoonlijke boodschap te maken en deze weg te geven aan onze lezers. Ik vond het in eerste instantie een beetje gek. Een spiritueel schilderij… wat moest ik me daar nou weer bij voorstellen.

Lees verder »

Informatie

Hoe is het voor vaders

Hoe is het voor vaders?

Voor NEL 1 ben ik op zoek gegaan naar vaders die hun verhaal wilden delen. Tim, Mike en Jos hebben allemaal hun kind verloren. Zij vertellen hoe het voor hen was. Werd er anders op hun gereageerd dan op de moeders? Vragen hun vrienden naar hun verdriet? Hoe gaan ze er op hun werk mee om?

Lees verder »
ik liet mijn kind balsemen

Ik liet mijn kind balsemen

‘Het heeft ons heel erg geholpen bij het verwerken van het verlies van onze lieve Senn. Veel mensen weten helaas niet dat het mogelijk is en ik vind dat deze optie zeker besproken moet worden!’

Lees verder »

Mensen

oma van een overleden kind

De oma van Oscar

Onze vaders, moeders, zussen, broers, vrienden en vriendinnen. Jullie houden van onze kinderen én van ons. Jullie voelen je eigen verdriet én ons verdriet. Hoe was het voor jullie? Op die dag. En daarna? Sylvia van Gelder, de oma van Oscar doet haar verhaal.

Lees verder »
rouwcomplimenten

Rouwcomplimenten: ik kan ze niet aanhoren

En een beoordeling op de schaal van rouw. En daar zat ik nou net niet op te wachten. Want als je een ‘goed’ kan halen voor rouwen, dan kan er dus ook een kans zijn op een ‘onvoldoende’. En een onvoldoende voor verdriet, dat kan toch niet?

Lees verder »