De gezichten achter NEL Magazine

NEL-Magazine

Waar Maartje vier jaar geleden in haar eentje begon met NEL Magazine, zijn er voor deze vijfde editie twee vrouwen aangehaakt. Wie zijn ze? Wat doen ze en waar komen ze vandaan? In deze blog vertellen we je alles over de gezichten achter NEL.

Maartje Lute

Maartje Lute (41) is moeder van Boaz (8) en Benja *, ze woont in Bergen en is hét brein achter NEL Magazine. Na het overlijden van Benja in april 2018 voelde ze zóveel liefde. Met deze liefde besloot ze NEL Magazine in het leven te roepen. Een tijdschrift voor ouders van overleden kinderen waarin ruimte is voor alle emoties die je ervaart na het verlies van je kind, maar waarin liefde de hoofdrol speelt. Juist omdat de liefde nooit verdwijnt, ook als je kind niet meer hier is. Naast NEL startte Maartje ook met Open to Change, waarmee ze mensen een andere kijk op de dood wil geven, heeft ze een eigen podcast en schreef ze een boek: ‘Hoe ik, gek genoeg, gelukkig werd na het overlijden van mijn kind.’

Eline Roerdink

Eline Roerdink (31)  is moeder van Louie *, woont samen met Bas en hond Zus in de Achterhoek. Ze werkt al ruim tien jaar als freelance journalist voor verschillende tijdschriften. Haar zoontje Louie * overleed in oktober 2021 aan de complicaties van zijn vroeggeboorte. Net als Maartje ervaarde Eline een enorme golf van liefde na zijn overlijden. Met dat gevoel besloot ze Maartje een bericht te sturen: ‘Zou ik jou niet kunnen helpen met een nieuwe editie van NEL?’ De rest is geschiedenis. Binnen no time was er een nieuwe editie van NEL in de maak. Het contact met andere ouders, het luisteren naar de indrukwekkende verhalen en het schrijven helpt haar enorm in haar proces. Door NEL voelt Louie elke dag heel dichtbij. Daar is ze enorm dankbaar voor.

Eske Beumkes

Eske Beumkes (38) is moeder van Lucy (7), Taylor (4) en Travis * en woont samen met Leon in Alphen aan de Rijn. Na het overlijden van haar zoontje Travis in 2013 heeft ze altijd het gevoel gehad dat ze er ‘iets’ mee wilde doen. Naast het idee om een prentenboek te maken voor kindjes die een broertje of zusje zijn verloren, kwam daar  ineens NEL Magazine op haar pad. Met haar eigen bedrijf Studio Schreeuwwitje ontwerpt ze als grafisch vormgeefster nieuwe concepten, maar dit talent gebruikt ze nu ook om NEL Magazine vorm te geven.  Ze vindt het heel mooi dat ze nu ook iets voor andere ouders kan betekenen met het werk wat ze het allerliefst doet.