Alle Ballen Hoog

Cecile organiseert een speciaal evenement voor moeders die ‘alle ballen hoog moeten houden’. Nu voelt dit waarschijnlijk voor veel vrouwen met een ‘gewoon’ druk gezin al zo. Maar wat nou als je met bovenmatige zorgtaken te maken hebt gehad, of nog steeds hebt?

Zoals een kind dat ernstig ziek is, lichamelijk of psychisch. Een kind dat overleden is, waardoor je naast je eigen verdriet ook voor het verdriet van de rest van het gezin moet en wil zorgen. Waar kun jij dan terecht? Cecile: ‘Ik ben moeder van Stijn(20) van Linde(22) en van Emma, die op 18-jarig leeftijd (in 2017) overlijdt met behulp van euthanasie. Zij is de eerste jongere van 18 jaar, bij wie euthanasie na ondraaglijk psychisch lijden wordt ‘goedgekeurd’. Dit na een hele lange psychische ziekteperiode.

Tails&Tools

Na Emma’s overlijden heb ik mijn bedrijf Tails&Tools opgezet. Als gedragsspecialist begeleid ik kinderen en jongeren met behulp van dezelfde soort hond, als dat Emma had. Emma heeft tijdens haar leven veel steun aan haar hulphond Jade. Op een gegeven moment zegt ze: ‘Mam, ik vind het zo jammer dat Jade haar taak er hier op zit als ik er niet meer ben. Ze is zo goed opgeleid het zou zo zonde zijn als zij haar werk niet meer kan doen.’ Dat zette me aan het denken. Nog voor Emma overleed, ben ik de opleiding tot Dog Assisted Interventions gaan doen. In mijn praktijk begeleid ik samen met de hulphonden kinderen die onder meer te maken hebben met ADHD autisme, trauma, rouw en verlies. Wat me opvalt is dat er voor de moeders van deze doelgroep eigenlijk niks is, niet iets waar ze heen kunnen om op te laden. Om begrepen te worden, erkenning en herkenning te vinden. Iets wat ik eigenlijk zo erg gemist heb. Daar wil ik heel graag iets aan doen. Dit event is georganiseerd om te erkennen dat het moederschap soms onmogelijk zwaar drukt, hoe mooi het ook is. Maar ook om herkenning te vinden bij elkaar.

Event voor moeders die bovenmatige zorg dragen: Alle ballen hoog

Zaterdag 21 september 2024 op Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

De dag wordt geopend door twee sprekers; professionals en ervaringsdeskundigen. Zij spreken over Levend Verlies en ‘Moedermanagement’.

Na een heerlijke lunch zijn er drie workshops: een creatieve workshop Handletteren, een fotografie-met-smartphone-workshop en een workshop rondom rust en herstel. Een dag speciaal voor jou als moeder, met voeding voor het brein en voor het hart. Gewoon, omdat ik vind dat het je toe mag komen.

Herken je dit?

  • Schreeuw je vaker tegen je kinderen dan je zou willen
  • Voel je je schuldig over zaken die je niet goed genoeg aanpakt
  • Weet je dat je aan je taks zit, maar ook dat het niet snel zal veranderen

Dan is dit event voor jou!

Meer over Cecile en het event.