‘Ik heb nog steeds contact met de vrienden van mijn overleden zoon’

vrienden overleden kind

Fatima Bessame (47) verloor op oudejaarsnacht 2021 haar 17-jarige zoon Noah aan een hersenbloeding. Al zijn vrienden zijn voor haar een enorme steun. “In ieder vriendje zit een herinnering van Noah.”

“De avond dat het misging was Noah omringd door zijn beste vrienden. Ze vierden oud en nieuw en hadden zoveel plezier. Ik zie hem nog zingend de straat uit lopen. Zo vrolijk, zo enthousiast. Precies zoals Noah is. Om half één had ik hem nog even aan de telefoon om hem een gelukkig nieuwjaar te wensen. Nog geen uur later stond de politie voor de deur. Noah had een hartstilstand gehad, maar was door reanimatie van een vriendje nog in leven. In kritieke toestand was hij naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal daar bleek Noah getroffen door een aneurysma in zijn hersenstam en een zware hersenbloeding. ‘Jullie moeten hem opereren, jullie moeten íets doen!’, zei ik tegen de artsen. Het ging niet. Er was geen doorbloeding meer in zijn hoofd. Ze konden niets meer voor hem doen. Dat Noah zo abrupt uit ons leven is gerukt, is nog steeds niet te bevatten. Voor ons niet, maar ook voor zijn vriendjes niet. Het ene moment vierden ze samen oud en nieuw en het volgende moment is Noah er niet meer. Dat is niet te doen. Ik wist wel dat Noah ontzettend geliefd was, maar dat hij zoveel vrienden had, verbaasde mij. Er kwamen op zijn begrafenis zoveel mensen. Iedereen kende hem en iedereen sprak alleen maar positief en liefdevol over Noah.”

Het verhaal van Fatima is onderdeel van de reportage: ‘Ik heb nog steeds contact met de vrienden van mijn overleden kind.’ Je leest haar hele verhaal en dat van Helga en Nicole, die ook nog steeds contact hebben met de vrienden van hun overleden kind, in de nieuwe NEL 5 die je hier kunt bestellen. 

Wil je het verhaal van Fatima liever luisteren? We namen ook een podcast met haar op die je hier kunt beluisteren: NEL aflevering 1.