Rouwen met edelstenen: dit is hoe ze gevoelens kunnen verzachten

rouwen met edelstenen

Als je kind overlijdt, word je vaak overspoelt met emoties. Soms is het fijn om deze emoties te doorvoelen, maar soms ook niet. Edelstenen kunnen je helpen om deze gevoelens te verzachten. Hoe rouwen met edelstenen precies werkt, daar weet Ilja Bruggeman, mede-eigenaar van Ruben Robijn, alles van.

Edelstenen zijn er in alle soorten, vormen, kleuren en maten. Maar wat doen deze stenen nou precies? “Alles om ons heen is energie en heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Mensen, dieren, de natuur en ook edelstenen”, vertelt Ilja die in haar winkel duizenden edelstenen verkoopt. “Een edelsteen geeft door zijn frequentie positieve energie af en absorbeert tegelijkertijd negatieve energie. Wat meteen effect heeft op zowel je fysieke, mentale als emotionele gesteldheid.”

“In feite herstelt een edelsteen de balans in je lijf. Alles wat niet meer lekker ‘trilt’ trekt een edelsteen recht”, vervolgt Ilja. Hoe je een edelsteen gebruikt is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. Er zijn geen regels. Als het maar goed voelt voor jou. “Je kunt een edelsteen in huis neerleggen, dragen als sieraad, in je broekzak stoppen of ‘m voor het slapen gaan onder je kussen leggen. Maar er zijn ook vrouwen die bijvoorbeeld een steen achter hun beha stoppen. Alles kan!”

Rouwen met edelstenen

In een periode van rouw kunnen edelstenen een fijn hulpmiddel zijn. “Ze kunnen de pijn en het verdriet nooit helemaal wegnemen. Dat zou ook niet goed zijn, want dat mag én moet er zijn. Maar edelstenen kunnen je wel helpen tijdens het rouwproces door het verdriet te verzachten of een stukje boosheidheid of machteloosheid weg te nemen. Daarnaast kunnen ze ook helpen om iets meer te ontspannen en je nachtrust te bevorderen.”

Een combinatie die tijdens een rouwperiode vaak wordt gebruikt is de gouden driehoek, die bestaat uit een rozenkwarts, amethist en bergkristal. Zoals de naam al verklapt, leg je deze drie stenen in een driehoek neer. “Dit kan onder het bed, maar bijvoorbeeld ook in de woonkamer. Deze drie stenen versterken elkaar en als gouden driehoek zorgen ze voor een positieve, liefdevolle energiestroom.”

Nu verkrijgbaar

NEL Magazine 6

  • Verlies van een volwassen kind. 
  • Wat is de ‘rol’ van de regenboogbaby?
  • Shanti verloor Elfin bij een familiedrama…

Heilzame stenen

Zit je middenin een rouwperiode of heb je veel verdriet? Dan kunnen de volgende stenen je helpen om je emoties tot rust te brengen. 

Naam: Rozenkwarts
Kleur: Roze
Werking: De rozenkwarts is een liefdevolle, zachte steen. Het geeft liefde, maar laat je ook onvoorwaardelijke liefde ervaren. Voor jezelf én de mensen om je heen. Het troost je in tijden van rouw en verlies, helpt bij het verwerken van onderdrukte emoties en moedigt je aan om je hart weer te openen. 

Naam: Amethist
Kleur: Licht- en donkerpaars
Werking: De amethist is een zeer beschermende en rustgevende steen. Het helpt je om emotionele gebeurtenissen een plek te geven en wordt daarom ook vaak gebruikt bij trauma’s, verlies en rouw. Ook bevordert een amethist de spirituele groei en kan het helpen bij migraine en slaapproblemen.  

Naam: Amazoniet
Kleur: Groen/blauw
Werking: Amazoniet is een helende steen die zorgt voor evenwicht en balans. Het helpt je om rust te vinden tijdens de soms heftige stemmingswisselingen tijdens een rouwperiode. Daarnaast verzacht deze edelsteen je gevoelens, wat het verwerkingsproces bevordert. 

Over Ruben Robijn

Ilja Bruggeman verkoopt bij Ruben Robijn meer dan zevenduizend producten variërend van edelstenen, zoutlampen, sieraden, fossielen tot aan klankschalen. Ze hoopt vooral iets te kunnen betekenen voor mensen. “We moeten allemaal een boterham verdienen, maar ik hoop dat we mensen samen met ons gepassioneerde team ook een stukje licht en liefde kunnen meegeven in hun leven. Dat ze naar huis gaan met iets wat ze echt verder kan helpen”, aldus Ilja. 

Benieuwd welke edelstenen nog meer verlichting kunnen geven in een periode van rouw? Manieren waarop je een edelsteen kunt gebruiken én hoe je een steen kiest? In het artikel in NEL 5 lees je nog veel meer over de bijzondere werking van edelstenen. Bestellen kan via deze link. Wil je meteen een steen aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Ruben Robijn.