Nieuw: Het Gouden Rouwboek

Het Gouden Rouwboek

Het Gouden Rouwboek, een 220 pagina tellend prachtig vormgegeven tafelboek voor iedereen die iemand moet missen. Wat is rouw? Eigenlijk is rouw gewoon liefde, liefde die je niet meer kunt geven zoals je dat wel zou willen, liefde die nooit meer overgaat. En net zoals jij de enige bent die weet hoe het voelt om van iemand te houden, ben jij de enige die het weet hoe het voelt om ‘van iemand te rouwen’. Niemand anders kan dit voor je doen en niemand kan dit mét je doen op de manier zoals jij dat precies voelt.

Er wordt – ook in de media – steeds meer aandacht gegeven aan rouw. Is rouw ‘in’?

Was rouw ooit niet ‘in’?

Een betere vraag is misschien, waarom was rouw ooit niet ‘in’?

Rouwen en de dood zijn eigenlijk de enige zekerheden die je in het leven hebt. De dingen in het leven waarvan je zeker weet dat ze gaan gebeuren en dat je ermee te maken krijgt. Iedereen. Waarom is het zo moeilijk om erover te praten? Waarom weten we niet wat we tegen mensen moeten zeggen die iemand verloren zijn? Waarom is het zo vaak nog een taboe?

Gelukkig staan er steeds meer rouw-experts op. Gelukkig worden er steeds meer documentaires, boeken en zelfs podcasts gemaakt. Gelukkig zijn er steeds meer soorten therapieën en cursussen. Gelukkig komt er een steeds groter aanbod aan prachtige rouwkunst. Natuurlijk is er, gelukkig, heel veel op internet te vinden. Maar als je niet weet dat het bestaat kun je het ook niet zoeken.

Bovenal is rouw heel gewoon, is het van iedereen, is het alledaags, hoort het meer dan ook bij het leven. Vooral dát willen we laten zien. Dus leg dit boek op tafel, laat het slingeren op de bank, neem het mee naar bed. Hopelijk biedt het je troost, is het aanleiding tot gesprek, inspireert het je, maar boven alles laat het je zien dat je niet de enige bent.

Het Gouden Rouwboek

Een corona-initiatief

Lente 2020: Tijdens de eerste coronagolf ontstond Het Idee voor Het Gouden Rouwboek. Bij Petra werden enkele communicatie-opdrachten uitgesteld en het NEL-event dat Maartje gepland had stond ook op losse schroeven. Daarnaast was de tweede editie van NEL Magazine net naar de drukker. Er was tijd, ruimte én heel veel energie over.

‘Laten we samen iets creëren. Iets nieuws, iets waar wij blij van worden, waar we anderen blij mee kunnen maken, iets van betekenis en waarde.’

‘Na een frisse lenteduik en een brainstorm op het strand van Bergen aan Zee, zagen we dat een combinatie van onze kennis en ervaring best zou werken.’ Maartje maakte sinds twee jaar, na het overlijden van haar zoontje, NEL Magazine – trots tijdschrift voor ouders van een overleden kind. Het laatste project waar Petra aan werkte was The Big Book for the Big Day, een boek waarin alle partijen die een bruiloft nog mooier kunnen maken hun product of dienst aanbieden. ‘Waarom maken wij niet zoiets voor de rouwwereld? Er zijn zoveel initiatieven, mooie kunst, troostende gedichten. Een boek waarin we al deze dingen samenbrengen?’

En nu is ie er. Dit boek is, in tegenstelling tot NEL Magazine niet alleen voor ouders van een overleden kind, maar voor iedereen die iemand moet missen. En heel eerlijk gezegd, dus eigenlijk voor iedereen in Nederland en daarbuiten…

Het Gouden RouwboekBen je benieuwd? Je kunt Het Gouden Rouwboek bestellen op www.hetgoudenrouwboek.nl voor € 19,95 ex verzendkosten.