Liefs van Lauren – Mooie dingen uit verdriet

liefsvanlauren

Daar zit ik dan, het is zomervakantie 2017 en ik zit heerlijk in het zonnetje. Voor mij op een kleed ligt onze jongste. Ons regenboogje, net drie maanden oud. De zon schijnt volop en langzaam ontdooi ik uit mijn depressieve kou. De afgelopen maanden zijn in een roes aan mij voorbijgegaan. De zwangerschap heb ik niet bewust ervaren, mijn gevoel was weg en ik voelde enkel leegte en een zwarte kou om mij heen. En veel angst, heel veel angst. Zou dit kindje wel blijven leven. Een vraag die levensgroot boven mijn leven en zijn leven hing.

Warmte op mijn huid

Maar terwijl ik daar zit in de zon, voel ik de warmte weer op mijn huid en zie ik hoe hij de wereld aan het ontdekken is. Ik mijmer en denk na over zijn zus, onze Lauren. Zij werd slechts acht weken oud maar maakte onze wereld mooier. Veel mooier! Ze maakte ons ervan bewust dat liefde niet gebonden is aan gezondheid, geluk of aan andere zaken. Maar dat liefde zo puur en onvoorwaardelijk is. En vooral ook dat liefde niet stopt bij de dood. De liefde die je voor je kindje voelt blijft bij je. Als stel zijn we dichter naar elkaar toe gegroeid door alle heftigheid en ook dat maakt mij bijzonder dankbaar.

De wereld een beetje mooier maken

En opeens voelt het logisch om daar wat mee te doen. Vanuit haar naam de wereld een beetje mooier te maken. In de weken en maanden erna krijgt het meer vorm. Eerst nog heel voorzichtig en vol twijfels, kan ik dit wel?! Maar al pratend merkte ik een hernieuwde energie. Een passie die groeide in mij, om de wereld in haar naam mooier te maken. Het wordt een webshop met duurzaam kinderspeelgoed. De keuze om bewust duurzaam speelgoed en aanverwanten te gaan verkopen voelt goed. Na een flinke depressie voelt een beetje vrolijkheid en luchtigheid ook wel lekker.

Laurens geboortedag

Op Lauren haar geboortedag in 2018 start ik officieel. Samen met vrienden en familie maken we er een feestje van. Ik voel zoveel trots dat ik bijna uit elkaar knap. Wat is het gaaf om Lauren haar naam hieraan te verbinden. Nog geen maand erna spreek ik Elline (mijn nicht) en al gauw besluiten we samen verder te gaan. Zij heeft ervaring in de retail doordat ze een eigen winkel heeft gehad en ik merk dat ik het fijn vind om niet alles zelf uit te hoeven vinden. We hebben meerdere gesprekken en we zitten erg op één lijn met elkaar. Ondertussen schrijf ik korte stukjes over Lauren en hoe wij hier als gezin mee omgaan. Hier komt veel reactie op, meer dan verwacht. Via via bereiken mij berichten en vragen over passende producten, wat ons als gezin heeft geholpen en of wij tips hebben. We merken dat onze beider ervaring met rouw hierin helpend is. Elline heeft namelijk als klein meisje haar zusje verloren.

Troostproducten – Liefs van Lauren

We gooien de webshop om en gaan groter denken. We hebben gemerkt dat in het eerste half jaar vanaf de start er veel vraag is naar troostproducten, kleine lichtpuntjes. En daar willen we graag wat mee doen. De tijd is er rijp voor en wij ook. We starten een 2e webshop, De Wonderzolder. Met als slogan; al spelend de wereld mooier maken. Het speelgoed verhuist inclusief de rugtasjes en kinderservies. De slogan blijft; een erfenis van Lauren. Liefs van Lauren wordt een webshop voor rouw- en troostproducten in de breedste zin van het woord met als specificatie; rouw bij en rondom kinderen. Ernstige ziekte, anders zijn dan andere kinderen, overlijden van een kindje, kinderloosheid maar vooral; het kind in de rouw. We zijn inmiddels in 2019 een online conceptstore geworden die naast producten van derden ook eigen producten verkoopt. Ons doel met de webshop is dat er één plek komt waarin je diverse producten kunt vinden rondom kinderen en rouw. Niet uren struinen op internet en hier en daar wat kopen maar één plek waar alles bij elkaar is, zodat je je energie kan richten op wat er echt toe doet. Tijd en ruimte voor je liefde en verdriet. Wie had dat gedacht? Zoveel liefde, zoveel moois door zo’n klein meisje in gang gezet. Het maakt ons als eigenaresses trots en dankbaar.

Nog meer moois

Dit jaar is Liefs van Lauren ook gaan samenwerken met Suzan van Praktijk Nine2Five voor gezamenlijke workshops en trainingen. We willen professionals trainen over rouw bij kinderen en wat daarin helpend is en wat juist niet. Wat kun je als volwassene hierin betekenen en waar let je op qua ontwikkelingsfase van het kind? Suzan en Willemien zullen een lezing geven op het NELevent op 16 mei met dit onderwerp.

Geschreven door Willemien Holsappel.