Bestel de zesde NEL

NEL Magazine 6

Jeetje NEL 6 al weer. Wie had dat gedacht nadat ik na NEL 4 in 2020 het bijltje er (tijdelijk) bij neergooide. Het was te veel, veel te veel werk voor mij alleen. Toen was daar ‘gelukkig’ ineens Eline. Gelukkig voor mij, maar natuurlijk had Eline – net als alle andere ouders  – liever niets te maken gehad met NEL. De uitspraak: ‘Wij zijn de club waar niemand bij wil horen’, is me altijd bijgebleven.

Bekijk de pre-order voor NEL 6 

Eline

Eline verloor haar zoontje Louie eind 2021 en nog datzelfde jaar berichtte ze mij dat ze zoveel aan NEL had gehad, dat het haar zo geholpen gehad. De visie van NEL, die soms tóch iets anders is dan de reguliere visie, ze omarmde hem helemaal. En als het haar zo goed geholpen had, waren er vast ook heel veel andere ouders die ermee geholpen zouden zijn. Dus met andere woorden: ik mocht er echt niet mee stoppen. Samen met en dankzij Eline heb ik met heel veel plezier, flow en liefde NEL 5 gemaakt en nu alweer NEL 6. Voor NEL magazine 6 hebben we Shanti gevraagd als gasthoofdredacteur.

Shanti

Ik zag Shanti voor het eerst bij het programma Fatale Liefde waarin zij vertelde over het overlijden van haar zoontje bij een familiedrama, waar ook haar ex-schoonmoeder en haar ex om het leven kwamen. Ik was enorm onder de indruk van haar verhaal. Van haar visie op wat er gebeurd was en haar liefde voor het leven die ze nog steeds zo zichtbaar had. Ik was enorm geraakt én geïnspireerd. Mijn motto met NEL (Never Ending Love)  is ‘er is meer dan alleen verdriet als een kind overlijdt’. Maar ik realiseerde me ook dat het voor mij, in vergelijking met haar, misschien wel ‘makkelijk praten’ was. Mijn kindje was heel ziek, kon niet meer verder, de artsen hadden er alles aan gedaan om hem te helpen. Hij lag op mijn borst toen we de apparatuur uitzette en hij rustig zijn laatste adem uitblies. Hoe anders moet dat voor Shanti zijn geweest.

NEL magazine
Elfin en Shanti

Haar gezonde, vrolijke 11 maanden oude zoontje Elfin kwam met geweld om het leven. Ze stond erbij en keek ernaar. En toch, toch hoorde ik haar dezelfde dingen zeggen die ik altijd zei. Over een bepaalde rust, een sereniteit een acceptatie die ons overviel. Het weten dat ze er nog zijn, ergens. Dat we tekens krijgen, kleine wondertjes zoals zij het noemt. Wat Shanti naast haar acceptatie – waar een groot artikel over staat in NEL 6, ook heel erg heeft geholpen is zelfliefde. Om alles er te mogen laten zijn. Het verdriet, de pijn, het gemis, om dat helemaal te doorvoelen. Misschien bijna uit te nodigen om zo weer ruimte te creëren voor iets nieuws. Ze schreef er zelfs een boek over De kracht van zelfliefde.

In deze podcast vraag ik haar nog meer over haar ervaringen en hoe zij het contact met Elfin nu ervaart.

Wat lees je in NEL 6?

In NEL zes lees je Shanti haar verhaal, maar ook haar (S)Elfin tips. Wat heeft haar geholpen in de intense periode na het overlijden van haar zoon? We praten over gelukkig zijn na het verlies van je kind en hoe je dat doet en welke rol zelfliefde daarin speelt. Samen organiseren we een 1-daagse workshop met dit onderwerp. De kracht van zelfliefde bij rouw. Lees hier meer.

Maar natuurlijk staat er nog veel meer in NEL Magazine 6: De man achter de vrouw Er zijn veel vrouwen die na het overlijden van hun kind een bedrijf zijn gestart, maar wie zijn de mannen achter deze vrouwen? Wat vinden zij ervan en hoe trots zijn ze op hun vrouw? Wat is acceptatie? Wanneer het gaat om rouw wordt vaak gezegd: ‘Je moet het accepteren.’ Maar wat is accepteren eigenlijk? Is dat wel iets wat je kunt ‘doen’ en is het überhaupt helpend om heel erg je best te doen om iets te accepteren? Verlies van een volwassen kind NEL gaat over kinderen van alle leeftijden, waar lopen ouders die een volwassen kind moeten missen tegen aan? De rol van de regenboogbaby Mag een kindje zichzelf zijn of heb je de verwachting dat dit kindje jouw verdriet komt verzachten? En nog veel meer…

Voorproefjes van artikelen in NEL 6

Was dat een teken?

 

Paniekaanval bij rouw?

 

Jij rouwt niet goed…

Bestel hier de pre-order tot 30 januari voor 12,50 inclusief verzendkosten – LET OP NEL 6 wordt vanaf 14 februari geleverd.