Numerologie: wat cijfers ons kunnen vertellen

Numerologie

Als je vandaag in de agenda hebt gekeken, dan is het je vást opgevallen. Vandaag is een magische dag: 22-02-2022. In NEL 4 publiceerden we een uitgebreid artikel over numerologie. Wat is het? Wat is het verschil met engelengetallen? En wat betekenen ze?

Waar komt de numerologie vandaan?
“In het oude Egypte werkten ze al met getallensystemen, waarbij elk cijfer zijn eigen kenmerk(en) had”, vertelt Karlijn van Getallenkracht. “De Egyptenaren gebruikten die systemen onder andere om het gedrag en het karakter van de mens beter te begrijpen. Maar de beroemde Griekse wiskundige Pythagoras (6e eeuw v. Chr.) wordt gezien als  grondlegger van de numerologie zoals wij die nu kennen. Een beroemde uitspraak van hem was: ‘Alles bestaat uit getallen. Kent u de getallen, dan kent u uzelf’.

“Volgens Pythagoras kan de hele wereld gemeten en beschreven worden in wiskundige patronen en getallen”, vervolgt Karlijn. “En al die getallen zijn terug te voeren tot de cijfers één tot en met negen, de zogenaamde basisgetallen. Met uitzondering van 11, 22 en 33. Dat zijn meestergetallen, die hebben andere kenmerken en deze getallen tel je in het geheel op. Numerologen geloven dat elk getal eigen kenmerken en eigenschappen heeft. Een drie straalt bijvoorbeeld heel andere energie uit dan een zeven. Door je geboortedatum en naam om te rekenen naar een getal, kun je verklaren waarom je een bepaald karakter hebt.”

Hoe reken je getallen uit in de numerologie?
Karlijn vertelt: “Je telt alle ‘losse’ getallen, met uitzondering van de 11, 22 en 33 bij elkaar op totdat je één getal overhoudt. Een voorbeeld:

Jouw geboortedatum is 15-01-1981 ->  1+5+0+1+1+9+8+1 = 26  ->  2+6= 8

Jouw geboortegetal is een 8. De te leren les van de 8 staat voor materieel succes bereiken en gezag werven. Vaak mag je in dit leven zelfrespect leren. Je bent een goede organisator en hebt een groot organisatietalent. Je bent krachtig en je mag leren met zakelijk succes om te gaan. Mensen met een geboortegetal 8 kunnen vaak goed een eigen zaak runnen. Je bent beleefd en intelligent en hebt een groot vermogen tot manifesteren. ‘Alles wat je wilt, kun jij creëren’.

Jouw uitdaging is om te leren emoties in bedwang te houden en meer aandacht te besteden aan een goede gezondheid. Leer om te gaan met geld, succes en macht en word meester in het geven van leiding en het delegeren van verantwoordelijkheden. Je hebt een groot concentratievermogen en bijzonder goede mensenkennis en aanleg voor zakendoen. Jij kunt mensen aansporen om in hun kracht te staan.”

Zijn de betekenissen van de engelengetallen vergelijkbaar met de getallen die een numeroloog gebruikt?
Nee, daar is soms inderdaad verwarring over, maar engelengetallen is een heel ander systeem, een andere visie”, legt Karlijn uit. “Dat zijn vaak getallen die je ‘toevallig’ tegenkomt. 11:11 op je wekkerradio, of een paar keer hetzelfde nummer op een nummerbord in het verkeer. Ik zoek deze getallen zelf ook vaak op. De engelengetallen gaan tot ver in de duizend, volgens mij. Daar staat een omschrijving bij. Numerologie is echt een andere tak van sport.”

Wat zijn engelengetallen?
Deze vraag stellen we aan Yvette Visser, Yvette is medeoprichter van het LevensCollege en auteur van het boek Herken mij in Vlinders en de Engelenwijsheid kaarten. “Voor mij zijn engelengetallen die getallen waarbij je vóelt dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat kunnen dubbele getallen zijn, zoals de 11:11 of de 22:22 die we allemaal wel kennen. Maar het lijkt voor mij dat het getallen zijn waarbij je voelt dat er specifiek met jou verbinding wordt gemaakt. Er kunnen allerlei mensen langs een getal lopen maar het getal ‘pakt’ jou, voor mij is dat dan een teken. Een teken vanuit de ongeziene wereld.”

Yvette vervolgt: “Dat kunnen tekens zijn van engelen, een overleden dierbare of jouw gids(en). Doordat je je bewust wordt van het getal en dat keer op keer ziet, kun je opzoeken waar het voor staat. Dan kun je erachter komen dat het een richtingwijzer is voor je leven. De magie zit er voor mij ook in dat het iets te maken heeft met je bewustzijn op het ontvangen van signalen. Door elkaar erover te vertellen, ik werk bijvoorbeeld veel met engelen en ik praat er veel over, maak je anderen bewust en kunnen zij ook meer gaan ‘zien’. Wat ik er vooral uithaal is dat het een taal via tekens is, als je daar bewuster van raakt, dan opent dat je hart.”

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat het lijkt of sommige cijfers meer opvallen, je aandacht trekken. Kan dat kloppen?
“Het zijn inderdaad vaak de cijfers die helderder binnen komen, die net iets meer opvallen, die verbinding willen maken. Het is voor mij de magie van verbinding die wordt gemaakt, als er op dat moment iets meer liefde in is gebracht. Want liefde is het cement van het universum. Als op een moment iets helderder lijkt, dan is er meer liefde in dat getal, die zin of dat woord gebracht en dan voel je dat in je hart, als een soort omarming.”

Maakt het uit welk cijfer dat dan is? Willen ‘ze’ gewoon ‘een’ teken geven of ook wat vertellen?
“Bij mij geldt eigenlijk altijd als eerste: wat zegt het jou? Je kunt allerlei soorten studies doen en bij getallen kijken waar ze voor staan. Maar wat zegt het jou? Als bijvoorbeeld het getal 19 een bepaalde lading voor jou heeft, of dat is een sterfdatum van een geliefde dan zegt het getal 19 jou iets anders dan dat er ‘in de boeken’ staat. Jouw gevoel erbij is veel belangrijker. Ik heb dat zelf met de 11, daar zie ik een poort in, de poort naar boven. Dat raakt het bij mij.”

Er zijn verschillende bronnen en verschillende uitleg van de cijfers en getallen, welke zijn dan waar?
“Dat klopt, niet alle bronnen hebben dezelfde uitleg. Het is het medium dat de betekenis van de cijfers doorkrijgt, hij of zij schrijft op wat ze van de engelen doorkrijgen. Ik vind de boeken van Doreen Virtue erg fijn. Haar uitleg voelt voor mij en veel mensen zuiver. In haar boeken of online zijn alle cijfers terug te vinden. En als je hierin geïnteresseerd bent, zoek het dan ook zeker op. Kijk wat de boodschap bij dat getal is, maar voel wel altijd of die boodschap resoneert bij jou, of het je in je hart raakt.”

Het hele artikel over numerologie en engelengetallen is te lezen in NEL magazine 4.