Je wil je baby een het mooiste afscheid kunnen geven

Mijn naam is Cynthia (28). Samen met mijn vriend Willy (30) heb ik twee kinderen Leyla* en Jack (1). Op 8 april 2020 werden wij trotse ouders van Leyla. Op 9 april moesten wij helaas al afscheid van haar nemen.

Via het ziekenhuis in het Vu medisch centrum werden wij geattendeerd op Ima afscheidszorg. Zij zijn gespecialiseerd in uitvaarten voor baby’s. Mijn vriend belde onze uitvaartverzekeringen. De polisnummers en onze gegevens gaf hij door aan Francien van Ima afscheidszorg. Zodat zij verder het financiële gedeelte kon doen. Ik ben verzekerd bij Monuta voor €9000,-. Monuta keert 75% van wat je verzekerd bent uit aan de uitvaartverzorging. Dat was voor mij dus €6750,- Mijn vriend is verzekerd bij Yarden. Yarden keert bij sterfte van een kind een bedrag uit van €2500,-. (Alleen zie ik nu dat dit veranderd is op de website gelukkig). Bij ons werd dit samengevoegd. Wat neer kwam op een bedrag van €9250,-. Gek eigenlijk hè? Hoe dat zo kan verschillen bij verzekeringen.

Niemand wil dit mee hoeven maken

Bekijk dus goed van tevoren waar je jezelf laat verzekeren. En ook hoe je, je laat verzekeren. Niemand wil dit mee hoeven maken. Maar het is wel goed voor het geval dat om het goed te regelen van tevoren. Ik adviseer ouders daarom ook altijd om bij twee verschillende verzekeringen verzekerd te zijn. Ik weet niet als je allebei bij dezelfde maatschappij verzekerd bent, of het dan ook bij elkaar wordt opgeteld. Doordat wij zo goed verzekerd waren, hebben wij onze dochter Leyla een mooi afscheid kunnen bieden. Helemaal hoe wij dit wilden. Wij hebben ons niet druk hoeven maken om de financiën. Dit scheelde een hoop stress. Hier is weinig bekend over. Vele jonge ouders zijn daarom ook niet verzekerd. Zij komen voor hoge kosten te staan. Je wil als ouders je baby een mooi afscheid kunnen geven.

Een mooie witte Mini Cooper

Wij vonden het heel waardevol dat onze dochter Leyla bij ons thuis opgebaard lag. Thuis lag zij in een mandje. Zo konden wij de week die wij samen met haar hadden, gebruiken om haar welkom te heten, maar ook om steeds meer afscheid van haar te nemen. We lieten mooie rouwkaarten maken en stuurden deze op. Wij hebben ervoor gekozen om onze dochter zelf weg te brengen naar crematorium Westerveld. Onze dochter werd vervoerd in een kistje speciaal ontworpen voor baby’s. In een mooie witte Mini Cooper reed mijn vriend ons naar crematorium Westerveld. De zaal was mooi ingericht. We hadden veel roze en witte ballonnen. Een deel van de ballonnen hebben wij opgelaten bij ons in de straat. We hadden twee mooie rouwboeketten laten maken in de vorm van Nijntje. Ook hadden wij een fotograaf ingehuurd, die bij ons thuis en bij crematorium Westerveld foto’s maakte. Er is veel mogelijk met Ima afscheidszorg. Ima afscheidszorg kwam ook met ideeën of suggesties wat erg fijn was. Via Ima afscheidszorg hebben wij ook de urn van Leyla kunnen laten maken. Het is heel fijn om onze dochter elke dag zo dichtbij ons te hebben. Het afscheid van onze dochter heeft in totaal €7271,- gekost.