Waarom ik stop met NEL Magazine (en wat ik dan wel ga doen)

NEL Magazine

De afgelopen twee jaar heb ik met heel veel enthousiasme en liefde vier edities van NEL Magazine gemaakt. Ik kon daarin alles vertellen wat ik wilde dat de wereld wist over het overlijden van een kind. Daarnaast heb ik er zelf ook heel veel van geleerd. Ik heb veel gesprekken met andere ouders gehad, veel ervaring opgedaan, veel inspiratie gekregen en veel inzichten gehad. Inmiddels merk ik dat ik verder wil. Ik heb nog iets anders te vertellen dan alleen de informatie en inspiratie die ik deel in het magazine. Ik wil de wereld heel graag vertellen dat het overlijden van een kind je niet alleen het mooiste afneemt dat je bezit maar, door daar anders naar te kijken, je ook iets kan brengen. Ik wil ouders graag een ander perspectief geven op de dood, over waar we heen gaan en wat wij en onze kinderen hier (op aarde) komen doen.

Mijn kind ging dood

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten ging drie jaar geleden mijn kind dood. Mijn mooie, lieve dappere Benja. Vanaf de twintig weken echo wisten we dat er iets niet ‘goed’ was. Vanaf toen werd het leven anders dan het ooit was en werd het nooit meer hetzelfde… Gelukkig maar.

Vele maanden zaten we in stress, in frustratie in woede en in doodsangst. Mijn kind kon doodgaan, dan kon niet, dat mocht niet, dat zou het einde zijn van mijn leven, dacht ik. Maar het tegendeel bleek waar. Hij ging dood, overleed in mijn armen toen hij twee maanden oude was. Zijn overlijden heeft mij naast het verdriet nog veel meer gebracht. Zoveel liefde, zoveel vertrouwen, zoveel trots en zoveel inzichten. Ik dacht dat ik gek geworden was, dat ik niet genoeg van hem gehouden had, dat mijn hart kapot was. Hoe kon het toch in hemelsnaam dat ik zoveel liefde voelde terwijl mijn kind dood was.

Kijk ook op www.maartjelute.com

Zoektocht gestart

Ik ben mijn eigen zoektocht gestart. Eerst door te praten tegen mijzelf, daarna tegen vrienden en vriendinnen, tegen mijn familie. Toen door boeken te lezen, cursussen te volgen, reizen te maken, naar buiten én naar binnen. Daarna door mensen te interviewen waarvan ik heel veel waarde hechtte aan hun mening zoals Manu Keirse, Bonnie Bessem, Christel van der Meer, Tijn Touber, Annemieke Hillen en zelfs Benja via Brigitte Remmelts. Dat resulteerde in mijn eerste podcastserie. Daarna kreeg ik berichtjes van ouders die zich herkenden in mijn verhaal. Ook hen ben ik gaan interviewen. Van hieruit ontstond mijn tweede podcastserie en mijn boek over deze zoektocht komt in de herfst van 2021 uit.

Mini class: Je kind is niet weg

Je kind is niet weg

Ik ben dingen gaan horen, dingen gaan zien, dingen gaan meemaken en gaan creëren, waarvan ik niet geloof dat ik dit zomaar of in mijn eentje doe. Er is een reden waarom kinderen bij ons komen en ook weer gaan. Je hoeft het niet te geloven, je mag het eens zijn met me of niet, of je mag heel boos worden als je dit leest. En toch zou ik diegene, die ergens voelen dat hier iets wordt gezegd dat raakt, mee willen nemen in deze zoektocht, op deze reis. Ik zou jullie graag willen vertellen dat je kind niet weg is, dat er misschien een plan is, dat er misschien wél een reden is. Dat we hier misschien niet datgene komen doen waarvan jij denkt dat we komen doen.

Spirituele ontwikkeling

Ben je benieuwd naar een ander perspectief op de dood óf op het leven. Kun je niet geloven dat ‘het’ allemaal stopt bij het sterven, meld je dan aan. Ik vertel je graag over mijn bijzondere ervaring met Benja, over wat mij dat geleerd heeft. Ik vertel je graag over het verschil tussen een ziel en een ego, over leven na de dood, over het herkennen van de tekenen en over mogelijk een andere zienswijze op alles wat er is.

Mini class: Je kind is niet weg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email