Inspiratie

Hoe gaan andere ouders om met hun verlies, wat zijn hun lichtpuntjes, waardoor kwamen ze weer een stapje verder op de weg naar geluk?

kan rouw volwassen worden

Kan rouw volwassen worden?

Mijn kind is niet volwassen geworden, eind november zou ze eenentwintig jaar zijn. Zover is het schrijnend genoeg nooit gekomen, haar jarenteller staat stil bij zeventien. Ze neemt regie over haar eigen leven en overlijdt aan zelfdoding. Sterven is achterlaten en achtergelaten worden, schrijft de Vlaamse rouwdeskundige Manu Keirse.

Lees verder »
te vroeg losgelaten

Te vroeg losgelaten

Te vroeg losgelaten, dat geldt voor mijn kind Sara. Zij heeft het leven los moeten laten op zeventienjarige leeftijd, ze koos er zelf voor. Is het daadwerkelijk kiezen of is het een niet-anders-meer-kunnen dan op deze manier te eindigen?

Lees verder »
rouwjaar

De eerste drie rouwjaren: Hoofd-hart-handen

Het eerste van de rouwjaren is voornamelijk met het hoofd, het overdenken. In het tweede jaar komt het hart op de voorgrond met het voelen. En het derde rouwjaar ben je geneigd iets met de nalatenschap van de overledene doen, je komt in actie.

Lees verder »
opgroeien in de spirituele wereld

Opgroeien in de spirituele wereld

24 juni was de sessie ‘Opgroeien in de spirituele wereld’ live via NEL te volgen. Mercedes heeft daar verteld over Hoe het voor kinderen is als zij over zijn gegaan. Ouders konden daar live bij zijn en vragen stellen. Er waren ook vragen van ouders die niet aanwezig konden zijn. Lees hier de antwoorden op die vragen.

Lees verder »
overleden kind

Tekens van mijn overleden kind

Door de dood van Sara ben ik voor de tweede keer moeder geworden. Eerst ben ik moeder van een kind, en later word ik moeder van een overleden kind. Het is te ingrijpend om op de oude voet verder te gaan met mijn leven.

Lees verder »
twee kinderen verliest

Bestaat geluk nog als je twee kinderen verliest?

Wij hebben er ook voor gekozen om te genieten van het leven en mooie dingen te zien. Onze kinderen zouden niet hebben gewild dat wij niet meer zouden genieten. Ze komen niet terug, ook niet als je in bed blijft liggen. Ze zijn hier niet gekomen om alleen maar verdriet te brengen.

Lees verder »
verlies van mijn kind

Wat het verlies van mijn kind mij leerde

Nu pas wist ik echt hoe kort het leven kan zijn en hoe snel het leven kan veranderen. Dan kan je maar beter de dingen doen die je leuk vind. En wat is het dan dat je echt leuk vind? Er waren zoveel dingen die ik leuk vond die ik niet meer deed. Ik was me hier eerder niet eens bewust van.

Lees verder »
spiritueel schilderij

Spiritueel schilderij – Brigitte Remmelts

Eind 2019 bood Brigitte Remmelts (medium en life-coach) mij aan om voor NEL drie spirituele schilderijen met persoonlijke boodschap te maken en deze weg te geven aan onze lezers. Ik vond het in eerste instantie een beetje gek. Een spiritueel schilderij… wat moest ik me daar nou weer bij voorstellen.

Lees verder »