Inspiratie

Hoe gaan andere ouders om met hun verlies, wat zijn hun lichtpuntjes, waardoor kwamen ze weer een stapje verder op de weg naar geluk?

Dankbaarheid

Van dankbaarheid naar kwaadheid – en weer terug

Vaak als ik verval in boze gevoelens van oneerlijkheid en onrecht van het leven over het verlies van mijn kind, gaat het niet zo goed met mezelf. Dat is een signaal om weer even goed voor mezelf te zorgen. Juist door eerst erkenning te geven aan deze pijnlijke gevoelens, komt er ruimte voor mij om weer terug te keren naar de dankbaarheid en de liefde.

Lees verder »
de kracht van woorden

De kracht van woorden

Woorden, ook in gedachten, hebben positieve of negatieve energie. Om je te helpen jezelf een nieuw verhaal te vertellen, vind je op deze pagina teksten die je kunnen helpen om meer positieve energie in je leven te brengen.

Lees verder »
liefsvanlauren

Liefs van Lauren – Mooie dingen uit verdriet

Ons doel met de webshop is dat er één plek komt waarin je diverse producten kunt vinden rondom kinderen en rouw. Niet uren struinen op internet en hier en daar wat kopen maar één plek waar alles bij elkaar is, zodat je je energie kan richten op wat er echt toe doet. Tijd en ruimte voor je liefde en verdriet.

Lees verder »
lezen bij verlies

Lezen helpt bij mijn verlies

Enkele weken ná haar uitvaart brengt de bloemist een verpakte roos met een kaartje erbij. Met daarop voor ons haar laatste handgeschreven tekst: ’Lieve papa en mama. Een kleine bloem, een klein berichtje, om te laten weten dat ik heel veel van jullie hou! Liefs, jullie Sara’.

Lees verder »
dankjewel

Dankjewel dat je mijn kind wil(de) zijn

Dankjewel dat je precies twee jaar geleden bij ons geboren bent. Dankjewel dat je twee maanden lang bij ons was. Dankjewel dat je me in die twee maanden en die twee jaar erna hebt geleerd dat onvoorwaardelijke liefde verder gaat dan de dood.

Lees verder »
boosheid

‘Door boosheid kon ik overleven’

Boosheid zijn kan een nuttige emotie zijn. Het heeft me ook veel gebracht. Door boosheid kon ik overleven. Ik moest alleen een andere manier zien te vinden om met mensen om te gaan. Uiteindelijk is me dat gelukt.

Lees verder »
NEL Magazine

Hugo Magazine & NEL Magazine

Hiske en Maartje maken afzonderlijk van elkaar een tijdschrift voor ouders van overleden kinderen. Het ‘toeval’ wil dat ze ongeveer tegelijkertijd hun lancering hadden. Wat vonden ze daarvan en wat vinden ze van elkaars tijdschrift?

Lees verder »
troost

Troost door dierenliefde

Dat dierenliefde onvoorwaardelijk is weet ik, maar ná het overlijden van mijn dochter Sara beleef ik dat nog intenser. Ik wil jullie voorstellen onze kat Liesje, die voor veel troost zorgt.

Lees verder »