Inspiratie

Hoe gaan andere ouders om met hun verlies, wat zijn hun lichtpuntjes, waardoor kwamen ze weer een stapje verder op de weg naar geluk?

opgroeien in de spirituele wereld

Opgroeien in de spirituele wereld

24 juni was de sessie ‘Opgroeien in de spirituele wereld’ live via NEL te volgen. Mercedes heeft daar verteld over Hoe het voor kinderen is als zij over zijn gegaan. Ouders konden daar live bij zijn en vragen stellen. Er waren ook vragen van ouders die niet aanwezig konden zijn. Lees hier de antwoorden op die vragen.

Lees verder »
overleden kind

Tekens van mijn overleden kind

Door de dood van Sara ben ik voor de tweede keer moeder geworden. Eerst ben ik moeder van een kind, en later word ik moeder van een overleden kind. Het is te ingrijpend om op de oude voet verder te gaan met mijn leven.

Lees verder »
twee kinderen verliest

Bestaat geluk nog als je twee kinderen verliest?

Wij hebben er ook voor gekozen om te genieten van het leven en mooie dingen te zien. Onze kinderen zouden niet hebben gewild dat wij niet meer zouden genieten. Ze komen niet terug, ook niet als je in bed blijft liggen. Ze zijn hier niet gekomen om alleen maar verdriet te brengen.

Lees verder »
verlies van mijn kind

Wat het verlies van mijn kind mij leerde

Nu pas wist ik echt hoe kort het leven kan zijn en hoe snel het leven kan veranderen. Dan kan je maar beter de dingen doen die je leuk vind. En wat is het dan dat je echt leuk vind? Er waren zoveel dingen die ik leuk vond die ik niet meer deed. Ik was me hier eerder niet eens bewust van.

Lees verder »
spiritueel schilderij

Spiritueel schilderij – Brigitte Remmelts

Eind 2019 bood Brigitte Remmelts (medium en life-coach) mij aan om voor NEL drie spirituele schilderijen met persoonlijke boodschap te maken en deze weg te geven aan onze lezers. Ik vond het in eerste instantie een beetje gek. Een spiritueel schilderij… wat moest ik me daar nou weer bij voorstellen.

Lees verder »
Dankbaarheid

Van dankbaarheid naar kwaadheid – en weer terug

Vaak als ik verval in boze gevoelens van oneerlijkheid en onrecht van het leven over het verlies van mijn kind, gaat het niet zo goed met mezelf. Dat is een signaal om weer even goed voor mezelf te zorgen. Juist door eerst erkenning te geven aan deze pijnlijke gevoelens, komt er ruimte voor mij om weer terug te keren naar de dankbaarheid en de liefde.

Lees verder »
de kracht van woorden

De kracht van woorden

Woorden, ook in gedachten, hebben positieve of negatieve energie. Om je te helpen jezelf een nieuw verhaal te vertellen, vind je op deze pagina teksten die je kunnen helpen om meer positieve energie in je leven te brengen.

Lees verder »
liefsvanlauren

Liefs van Lauren – Mooie dingen uit verdriet

Ons doel met de webshop is dat er één plek komt waarin je diverse producten kunt vinden rondom kinderen en rouw. Niet uren struinen op internet en hier en daar wat kopen maar één plek waar alles bij elkaar is, zodat je je energie kan richten op wat er echt toe doet. Tijd en ruimte voor je liefde en verdriet.

Lees verder »
lezen bij verlies

Lezen helpt bij mijn verlies

Enkele weken ná haar uitvaart brengt de bloemist een verpakte roos met een kaartje erbij. Met daarop voor ons haar laatste handgeschreven tekst: ’Lieve papa en mama. Een kleine bloem, een klein berichtje, om te laten weten dat ik heel veel van jullie hou! Liefs, jullie Sara’.

Lees verder »
dankjewel

Dankjewel dat je mijn kind wil(de) zijn

Dankjewel dat je precies twee jaar geleden bij ons geboren bent. Dankjewel dat je twee maanden lang bij ons was. Dankjewel dat je me in die twee maanden en die twee jaar erna hebt geleerd dat onvoorwaardelijke liefde verder gaat dan de dood.

Lees verder »