Informatie

Concrete informatie over rouwverwerking, therapieën, lotgenotengroepen. informatie van de ervaringsdeskundige coaches zelf.

slechtnieuwsgesprek

Slechtnieuwsgesprek, hoe is dat voor een arts?

Op welke manier vertelt een arts dat een kind gaat overlijden. Hebben ze een ‘standaard’ manier om een slechtnieuwsgesprek te voeren? Leren ze dit in hun opleiding? Ik vraag dit aan Frank van Ooyen. Frank is physician assistant, kindergeneeskunde, en werkt als zaalarts. Frank heeft drie zonen waarvan er twee zijn overleden.

Lees verder »
NEL Magazine 3

Wat staat er in NEL 3?

Preview van enkele artikelen uit NEL 3. NEL Magazine 3 is 140 pagina’s dik, is nu online te bestellen en ligt vanaf 22 oktober in de boekhandels.

Lees verder »
Hoe is het voor vaders

Hoe is het voor vaders?

Voor NEL 1 ben ik op zoek gegaan naar vaders die hun verhaal wilden delen. Tim, Mike en Jos hebben allemaal hun kind verloren. Zij vertellen hoe het voor hen was. Werd er anders op hun gereageerd dan op de moeders? Vragen hun vrienden naar hun verdriet? Hoe gaan ze er op hun werk mee om?

Lees verder »
ik liet mijn kind balsemen

Ik liet mijn kind balsemen

‘Het heeft ons heel erg geholpen bij het verwerken van het verlies van onze lieve Senn. Veel mensen weten helaas niet dat het mogelijk is en ik vind dat deze optie zeker besproken moet worden!’

Lees verder »

NEL Magazine 2

NEL Magazine 2 is verkrijgbaar. Hij staat weer vol met ontroerende, liefdevolle, verdrietige, mooie maar vooral trotse verhalen.

Lees verder »
20 weken echo

Als de 20 weken echo niet goed is

Als je te horen krijgt dat het kindje dat in je buik zit, geen goede levensverwachting heeft. Als je te horen krijgt dat je kindje iets heeft, waar hij of zij niet oud mee kan worden? Wat doe je dan? Wat komt er op je pad, welke informatie is er?

Lees verder »
delen van verdriet

De keerzijde van het delen van verdriet

Het is heel mooi dat er steeds meer initiatieven komen van ouders die hun verhaal delen. Maar er zit ook een keerzijde aan. Je kan geconfronteerd worden met verdriet zonder dat je hier direct om gevraagd hebt. Suzan Brussee geeft 3 tips om hiermee om te gaan.

Lees verder »