Informatie

Concrete informatie over rouwverwerking, therapieën, lotgenotengroepen. informatie van de ervaringsdeskundige coaches zelf.

Pre-order NEL Magazine 4

NEL 4 is naar de drukker. Omdat NEL 3 op veel plekken nog steeds ‘vast’ ligt in boekhandels, zal NEL 4 alleen online te koop zijn – je krijgt het tijdschrift gewoon zoals je gewend bent – hij is alleen niet in de winkels verkrijgbaar. Je kunt NEL 4 als pre-order bestellen waardoor de verzendkosten € 2,50 zijn i.p.v. € 4,40. De pre-order loopt vanaf 12 april tot 21 april. LET OP deze magazines zijn dan rond 28 april bij jou thuis. Na 21 april zijn de verzendkosten weer € 4,40.

Lees verder »
Het Gouden Rouwboek

Nieuw: Het Gouden Rouwboek

Rouw is heel gewoon, het is van iedereen, het is alledaags, het hoort het meer dan wat dan ook bij het leven. Vooral dát willen we laten zien. Dus leg dit boek op tafel, laat het slingeren op de bank, neem het mee naar bed. Hopelijk biedt het je troost, is het aanleiding tot gesprek, inspireert het je, maar boven alles laat het je zien dat je niet de enige bent.

Lees verder »
dieren en rouw

Dieren en rouw, hoe dieren een steun kunnen zijn

‘Wat ik vaak hoor als het om dieren en rouw gaat: ‘Het lijkt wel of mijn hond of kat het voelt als ik verdrietig ben. Hij komt dan bij me, likt mijn hand of legt zijn kop op mijn schoot.’ Het klopt inderdaad dat dieren opmerken als mensen verdrietig zijn of als ze in rouw zijn. Bij honden bijvoorbeeld, speelt geur een grote rol.

Lees verder »
slechtnieuwsgesprek

Slechtnieuwsgesprek, hoe is dat voor een arts?

Op welke manier vertelt een arts dat een kind gaat overlijden. Hebben ze een ‘standaard’ manier om een slechtnieuwsgesprek te voeren? Leren ze dit in hun opleiding? Ik vraag dit aan Frank van Ooyen. Frank is physician assistant, kindergeneeskunde, en werkt als zaalarts. Frank heeft drie zonen waarvan er twee zijn overleden.

Lees verder »
NEL Magazine 3

Wat staat er in NEL 3?

Preview van enkele artikelen uit NEL 3. NEL Magazine 3 is 140 pagina’s dik, is nu online te bestellen en ligt vanaf 22 oktober in de boekhandels.

Lees verder »
Hoe is het voor vaders

Hoe is het voor vaders?

Voor NEL 1 ben ik op zoek gegaan naar vaders die hun verhaal wilden delen. Tim, Mike en Jos hebben allemaal hun kind verloren. Zij vertellen hoe het voor hen was. Werd er anders op hun gereageerd dan op de moeders? Vragen hun vrienden naar hun verdriet? Hoe gaan ze er op hun werk mee om?

Lees verder »
ik liet mijn kind balsemen

Ik liet mijn kind balsemen

‘Het heeft ons heel erg geholpen bij het verwerken van het verlies van onze lieve Senn. Veel mensen weten helaas niet dat het mogelijk is en ik vind dat deze optie zeker besproken moet worden!’

Lees verder »

NEL Magazine 2

NEL Magazine 2 is verkrijgbaar. Hij staat weer vol met ontroerende, liefdevolle, verdrietige, mooie maar vooral trotse verhalen.

Lees verder »