Ervaringen

Echte verhalen van echte ouders, maar ook broers en zussen, vrienden en iedereen die geraakt wordt door het overlijden van een kind over de grote en kleine dingen die zij meemaken.

herinnering

Een gekke herinnering die niet gek is

We bespreken de herinneringen die er mogelijk zijn. Hand- en voetafdrukjes, plukjes haar. Ja dat wil ik allemaal wel. Of ik ook een navelstrengherinnering wil. Een wat?! Een navelstrengherinnering. Gatver. Natuurlijk wil ik die niet. Wie bedenkt nou zoiets. ‘Uhh.. Nee, bedankt’, zeg ik netjes.

Lees verder »
machteloze vader

Het verhaal van een machteloze vader

Hij zal ons eerste kindje worden, hij gaat ons papa en mama maken. Ik kijk er enorm naar uit en kan niet wachten. Maar ons geluk verandert in een nachtmerrie. Dit is het verhaal van een machteloze vader.

Lees verder »
zo ver was je toch niet

Zo ver was je toch nog niet?

Savannah verloor haar kindje met 13 weken zwangerschap. De opmerking ‘Zo ver was je toch niet?’, galmt door in mijn hoofd. Hoe beschrijf ik iets wat mij veel verdriet geeft, zonder een ander te kwetsen?’

Lees verder »
overleden kind vertel je dat meteen

Overleden kind, vertel je dat meteen?

De situatie is vast heel herkenbaar: Je ontmoet mensen voor het eerst en ze vragen nietsvermoedend naar je kinderen. Vertel je dat je een overleden kind hebt, of ontwijk je de vraag? Sophie schreef over haar ervaring.

Lees verder »
verlies van een volwassen dochter

Verlies van een volwassen dochter

Het was november 2014 toen onze toen 36-jarige dochter ons vertelde dat ze huidkanker had, een onschuldig plekje op haar rug. Dat was behoorlijk schrikken. Je hele wereld wordt op zijn kop gezet.

Lees verder »

Bevallen van een dood kindje wil niemand

Christel vertelt over haar bevalling van Seth omdat ze heel graag andere moeders, die dit misschien moeten gaan meemaken, wil laten weten hoe dat was. Zelf had ze geen idee. Ondanks dat ze vreselijk bang was, was het ook iets moois.

Lees verder »